Türk ve Alman Öğrenciler ALOSBİ de

 

Almanya'nın Berlin Eberhard Klein Schule Okulu ile Aliağa Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) arasında gerçekleştirilen, “Gelecek Fırsatlar; Korkular ve Beklentiler” isimli toplam 42 bin Euro’luk Comenius Projesi faaliyetleri çerçevesinde Aliağa’ya gelen 22 öğrenci ve 4 öğretmen çeşitli etkinliklere katılıyor. 


Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), Comenius Projesi kapsamında Aliağa’ya gelen Alman meslek okulu öğrencilerini ağırladı. Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ Başkan vekili Adnan Saka, 22 Öğrenci ve 4 öğretmenden oluşan heyete, ALOSBİ’deki tesisleri gezdirerek bilgi verdi. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında Almanya'nın Berlin Eberhard Klein Schule Okulu ile Aliağa Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) arasında gerçekleştirilen, “Gelecek Fırsatlar; Korkular ve Beklentilerö isimli toplam 42 bin Euro’luk Comenius Projesi faaliyetleri çerçevesinde Aliağa’ya gelen 22 öğrenci ve 4 öğretmen çeşitli etkinliklere katılıyor.

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Proje Faaliyetleri kapsamında Türk ve Alman öğrenciler ile öğretmenlerinden oluşan bir heyet Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka’nın ev sahipliğinde ALOSBİ ziyaretinde bulundu. Gezi sırasında heyete eşlik eden Saka, öğrencilere Mesleki ve Teknik Eğitimin öneminden söz ederek tavsiyelerde bulundu. Heyette bulunan Eberhard Klein Schule Proje Koordinatörü Oliver Tempel ile METEM Proje Koordinatörü Bilginer Koç, Adnan Saka ve Ticaret Odası çalışanlarına samimi ve duyarlı yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti.

METEM Proje Koordinatörü Bilginer Koç, “Okullar arasında ülkelerarası işbirliğini özendirerek ve okul eğitimi alanında doğrudan yer alan personelin profesyonel eğitimine katkı sağlayarak, okul eğitiminde kalitenin artırılması, Avrupa boyutunun güçlendirilmesi ve dil öğrenimiyle kültürler arası diyalogun teşvik edilmesini amaçlayan Comenius projesi kapsamında Türk ve Alman öğrencileri bir araya getirdik. Misafir Öğrencilerimiz, ALOSBİ’deki tesisleri çok beğendiler.” dedi.



Tarih : 2009-01-03 19:33:36 Toplam okuma : 7665